RPA training

Ben jij ook geïnteresseerd in een RPA training, maar weet je niet zo goed welke je moet kiezen? Geen zorgen! In deze blog lees je welke drie RPA trainingen je kunt volgen, wat het verschil hiertussen is en wat je precies leert tijdens elke training. Op deze manier hopen wij je keuze iets gemakkelijker te maken.

 

RPA Foundation training

Dit is de basis RPA training en is voornamelijk bedoeld voor medewerkers of managers die zich willen oriënteren en de basis van RPA willen leren. Als je dus al meer kennis hebt van en ervaring met RPA dan is deze training niet geschikt voor jou. Na het volgen van deze 1-daagse RPA training weet je de belangrijkste begrippen en toepassingen van de software. Je leert wat RPA precies inhoudt en je neemt een kijkje in de toekomst van de software. Ook leer je wat de voor- en nadelen van de software zijn en welke (grote) RPA leveranciers er zijn en op welke punten zij verschillen. Daarnaast leer je hoe je veelvoorkomende valkuilen van een RPA implementatie succesvol kunt ontlopen en ga je jouw eigen processen bekijken en onderzoeken welke geschikt zijn voor RPA. Deze geleerde kennis kun je vervolgens direct toepassen binnen je eigen organisatie.

 

RPA Essential training

Deze training is eveneens geschikt voor zowel het management als voor medewerkers. Als je meer dan slechts de basiskennis wilt opdoen dan is deze RPA training wellicht geschikter voor jou! Je krijgt hier namelijk een volledig beeld van wat RPA nou precies inhoudt en wat je er (wel en niet) mee kunt. In deze 2-daagse training is er voldoende ruimte voor zowel theorie, praktijk als discussie. Tijdens de eerste dag van deze training ga je eveneens in op wat de software precies is en kan, wat geschikte processen zijn, uit welke RPA leveranciers je kunt kiezen en wat de toekomstige positie van RPA is. Tijdens de tweede dag leer je vervolgens hoe je een eigen (simpele) RPA robot bouwt. Op deze manier zie je hoe de software werkt en hoe je de robot effectief implementeert. Hierbij sta je ook stil bij de samenwerking tussen mens en robot en het belang hiervan. RPA is namelijk niet slechts een IT-oplossing, maar juist de goede samenwerking tussen beide partijen moet zorgen voor een hogere snelheid en betere kwaliteit. Dit maakt het de meest all-round RPA training!

 

RPA Technical training

De laatste RPA training is geschikt voor mensen die al wel ervaring hebben met de software. Er wordt hier dus ook niet meer ingegaan op de basis van RPA. Je leert hier in vier dagen vorm te geven aan een RPA-project, hoe je zo’n project moet coördineren en hoe je het succesvol afrondt. Een mislukt RPA-project is vaak te wijten aan de manier waarop deze wordt opgericht, uitgevoerd en gecontroleerd. Dit komt dan vaak omdat je niet hebt geleerd hoe je zo’n project eigenlijk moet aanpakken. Na het volgen van deze training kun je dit echter wel en ben je in staat om een RPA-project succesvol te leiden en de software succesvol te implementeren. Hierbij wordt voornamelijk ingegaan op hoe je jouw medewerkers leert omgaan en samenwerken met de robot, hoe je de robot aanstuurt, hoe je automatisering prioriteert en hoe je robots onderling laat samenwerken.

 

Deze vier dagen zijn grofweg op te delen in 3 delen: management, processen en IT. Voor elk van deze onderwerpen leer je welke uitdagingen je tegen kunt komen bij een RPA implementatie, hoe je deze vroegtijdig kunt identificeren en hoe je deze vervolgens ontloopt. Hierbij maken wij gebruik van Agile/Scrum, Lean Six Sigma en Process Mining. Op deze manier kijk je verder dan alleen het vormgeven en installeren van een robot en leer je alle belangrijke aspecten die bij een RPA implementatie komen kijken.

 

Boek nu je RPA training

 

Zoals je kunt lezen is de keuze van een RPA training dus eigenlijk voornamelijk afhankelijk van het niveau dat jij zelf wilt behalen (en het niveau dat je al hebt). Lijkt één van deze trainingen jou interessant? Mooi! Je kunt ze hier meteen boeken. Als je nog vragen hebt, kun je natuurlijk ook eerst contact met ons opnemen.

 

Ook interessant:

RPA binnen HR: een praktijkvoorbeeld

7x hoe begin je met een RPA implementatie?

4 afdelingen waar RPA perfect voor is