Bluepond

Bluepond komt uit Nederland zelf en bestaat al ruim 10 jaar. De leverancier profileert zichzelf als het ‘uitzendbureau van robots’. Dit houdt in dat zij niet alleen de technologie leveren, maar de robots ook ‘inwerken’ en je ondersteunen bij de start van de implementatie. De inwerktijd van de RPA robot is vaak slechts enkele weken, afhankelijk van de complexiteit van de over te nemen processen. De RPA software van Bluepond kan gemakkelijk binnen elke IT-omgeving worden geïntegreerd zonder dat hier groter veranderingen voor nodig zijn. De RPA leverancier richt zich met zijn software voornamelijk op administratieve processen en minder op toepassingen voor de IT-afdeling of klantcontact. De software bevat eveneens de mogelijkheid om toezicht te houden op de kwaliteit van de robot, namelijk met Bluepond Cockpit. Dit is een analyse tool die onderzoekt of de robot alles correct uitvoert, of er uitval is en of er actie ondernomen moet worden.

 

Kapow

Kofax’ software wordt Kofax Kapow’s genoemd en vereist geen kostbare virtuele desktop infrastructuur, maar draait op een gecentraliseerde server. Met hun RPA software kunnen eenvoudig en snel intelligente robots worden gebouwd en gemanaged. Het is ook mogelijk om trainingen via de (online) Kofax academy te volgen, waardoor je de techniek snel onder de knie krijgt en waardoor je robots zelf kan ontwikkelen, inzetten en managen. De grootste voordelen van deze RPA software zijn dat het een redelijk goedkope een gebruiksvriendelijke software is en dat je onafhankelijk van een implementatiepartner of adviesorganisatie bent (je kunt hem dus zelf afnemen). Daar staat echter wel tegenover dat de software een iets lager expertiseniveau heeft in vergelijking met de andere RPA leveranciers. De software van deze RPA leverancier kan in de systemen zelf geïntegreerd worden of in de Cloud.

EdgeVerve

De software van EdgeVerve is voornamelijk bekend vanwege het banking-pakket ‘Finacle’. De software helpt bij het opvoeren van de automatisering van administraties, handelsprocessen en inkoop. Zeer handig aan de software zijn de aangrijpingspunten voor regievoering over het te creëren RPA-landschap. De leverancier verzorgt de implementaties zelf en maakt hierbij vaak gebruik van RPA-specialisten van Infosys om hen te ondersteunen.

 

IPsoft

IPsoft ontwikkelt zelflerende software, welke voornamelijk wordt ingezet voor automatisering van bedrijfsprocessen, IT-infrastructuur en fraudepreventie. Het unieke aan deze software is dat klanten en gebruikers kunnen ‘praten’ met de systemen van IPsoft via taalvaardige virtual agents. Er zijn namelijk twee virtuele beheermedewerk(st)ers: Apollo en Amelia. Als je vragen hebt over hoe je een bepaald formulier moet printen of hoe je een bepaalde factuur invult dan kun je dit aan bijvoorbeeld Apollo vragen. Ook kan Amelia bijvoorbeeld dingen voor je bestellen en controleren. Hierdoor heb je voor dit soort zaken geen menselijke helpdeskmedewerker meer nodig.

 

NICE

De software van NICE is geschikt voor zowel back- als frontoffice werkzaamheden. De leverancier richt zich niet alleen op RPA, maar ook op gebieden als big data en snelle biometrische authenticatie. Het grootste voordeel van deze software is de goede beveiliging.

 

Pegasystems

Pegasystems is sinds 2016 eveneens aanwezig op de markt voor RPA robots, als aanvulling op het eigen productaanbod. Zij hadden al producten op het gebied van analytics, BPM en casemanagement en nu hebben zij dus eveneens RPA software. Hierdoor heeft het bedrijf technologieën die zeer krachtig samen werken. Zo kan BPM gebruikt worden om cases te verdelen tussen medewerkers en RPA robots, welke op zijn beurt dankzij analytics steeds ingewikkeldere werkzaamheden aankan. Daarnaast is het bedrijf eveneens bezig met cognitieve agents voor frontofficeprocessen.

 

Redwood

Deze software is van eigen boden en is voornamelijk toegespitst op bepaalde geregelde en terugkerende IT-taken. Hierbij kan gedacht worden aan de bewaking van sypplychaintoepassingen, rapportage, system copy en workload-balancing. Daarnaast is de leverancier zich ook meer aan het focussen op oplossingen voor de financiële administraties van organisaties. Zo kan de software bijvoorbeeld maanrapportages genereren en facturering stroomlijnen.

 

WorkFusion

Deze software is voornamelijk geschikt voor backoffice, maar daarnaast leveren zij ook chatbots die voor klantcontact ingezet kunnen worden. De software is vooral goed op het gebied van analytics, maar de functionaliteit is nog niet optimaal. Wel is de software voor veel verschillende branches geschikt, bijvoorbeeld voor de gezondheidszorg, dienstverlening en media.

 

Ook interessant: